Grand pok

Pravijo, da ni naključij. Mi temu pritrjujemo. Zelo. Ker kako bi lahko sicer pojasnili dejstvo, da se nekega lepega dne po koncertu, kjer Anja nastopi s svojo zasedbo Akordika znajde pod odrom s Tomažem, ki žari od navdušenja nad odličnim koncertom, in mu reče: “Jutri morava na kavo!„. Naslednji dan pa se dobita in doživita ognjemet od idej. Kot da bi razmišljala o istem. Od tistega trenutka daje oba živita le še za Grand pok!. Povabita še druge sodelavce in umetniki, ki so si do takrat utirali vsak svojo pot, skupaj ustvarijo predstavo, ki bo zagotovo navdušila tudi najzahtevnejšega gledalca.

V umetniški mešalnik vmešajo prvine kabareta, principe sodobnega klovnovskega gledališča in songe iz muzikalov - preplet, ki nikogar ne more pustiti hladnega. Na odru so: vrhunski klasični pianist (Tadej Horvat), pevka muzikalov (Anja Strajnar) in gledališki ustvarjalec, ki je pri nas in v tujini za svoje uspehe prejel številne nagrade (Tomaž Lapajne Dekleva). Za usklajenost ekipe poskrbi glavni “dirigent našega orkestra„ - Marko Bratuš, ki zna vse te umetniške dosežke spretno vplesti v celovito predstavo. Znamenite skladbe iz muzikalov Cabaret, Porgy and Bess, The Sound of Music, Can-Can, Annie Get Your Gun, Gypsy in Chicago so prirejene za današnji trenutek in nekatere posebej za to predstavo prevedene v slovenski jezik. Predstava, ki je v resnici tudi koncert, ima veliko dodano vrednost: iskriv in svež humor! In kaj je lepšega od tega, da se ob odlični glasbi in sveži izvedbi, iskreno zabavamo?

Grand pok je glasbeno-gledališki projekt, ki občinstvu ponuja pesmi iz muzikalov, izvedene v živo (vokal in različni inštrumenti) v kombinaciji z igro. Predstava ima humorni značaj, a to še zdaleč ne pomeni, da se opira na banalizacijo vsebin, saj se med potekom predstave nenehno vrši provokativen dialog med glasbenikoma in performerjem, ki se zaveda prisotnosti občinstva in ga zato tudi neposredno nagovarja. Večina skladb je dobila novo različico besedil v slovenščini, kar je avtorsko delo ekipe.

 
 
 
mesh